Croatia osiguranje

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ СИСТЕМ АДМИНИСТРАТОР ВО СЛУЖБА ЗА IT

Објавено на: 10/01/2023

Кандидатот треба да ги задоволува следните услови:

•     Високо образование од областа на ИТ (Завршен ЕТФ, Финки, Феит  или при крај на студии)

•     Познавање и искуство со конфигурација, администрација и поддршка на Windows и Linux оперативни системи

•     Windows Server на разни апликациски сервери, домен контролер, backup, анти-вирусната политика и file server.

•     виртуелизација на сервери со користење на VMWare

•     компјутерски мрежи вклучително и VPN

•     Познавање од мрежно поврзување и рутирање LAN, DHCP, DNS, Firewall, VPN

 • Елементарни познавања од конфигурирање на хардвер, изведување на хардверски и софтверски инсталации и надградби, решавање на проблемите со HW / SW и решавање на секојдневни системски проблеми.

УСЛОВИ:

 • Избраните кандидати ќе работат со полно работно време - неделното работно време е 40 часа во Скопје
 • Исплата на конкурентна фиксна плата
 • Исклучителна можност за напредување со конкретно претставен кариерен план

 

РАБОТНИТЕ ЗАДОЛЖЕНИЈА ВКЛУЧУВААТ:

 • Дневно следење и мониторирање на ИТ системите
 • Менаџирање и следење на тековната хардверска инфраструктура на Друштвото
 • Управување со привилегиите на корисниците
 • Грижа за инсталациите на оперативните системи на серверите и корисниците , и сигурноста на  Инфомацискиот систем на Друштвото, нејзино унапредување и оптимизирање
 •  Грижа за мрежната инфрастуктура на Друштвото
 • Да дизајнира и оптимизира процеси за оптимизација на храдверската инфраструктура
 • Менаџирање и управување на Firewall -от и мрежната инфрасѕттруктура
 • Менаџирање и намалување на ИТ ризици

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА:

 • Работна Биографија (CV) и мотивационо писмо Ве охрабруваме да ни испратите Ваша биографија, на е-mail адреса: kariera@cro.mk со назнака: Пријава за вработување – Систем администратор во служба за IT
 • Сите апликации за вработување ќе бидат третирани како строго доверливи. Со праќањето на апликацијата за вработување, се согласувате вашите лични податоци да бидат користени за пополнување на слободните работни места во рамките на Кроациа Осигурување - Живот АД Скопје, сè додека не нè контактирате за да ја повлечете вашата согласност Доколку Вашите квалификации одговараат на нашите потреби, ќе Ви се обратиме за да Ве повикаме на разговор.